Yoghurt panna cotta met fruit
4 personen
Benodigdheden:
250 |
ml slagroom |
1 |
vanillestokjes |
50 |
gram suiker |
250 |
gram Griekse yoghurt |
3 |
blaadjes gelatine |
250 |
gram aardbeien schoongemaakt en in stukjes |
150 |
gram frambozen |
150 |
gram bramen |
4 |
aluminium timbaaltjes |
Zo maak je het klaar:
Schenk de slagroom in een steelpan en breng tegen de kook aan. Snijd het vanillestokje met een scherp met in de lengte open. Schraap het merg eruit met de punt van het mes en voeg toe aan de room. Doe ook het vanillestokje in de room. Houd dit 15 minuten tegen de kook aan en verwijder het stokje.
Voeg de suiker toe aan de vanilleroom en roer totdat deze is opgelost. Neem de pan van het vuur. Week intussen de gelatine 5 minuten in koud water, knijp uit en voeg to aan de room. Roer totdat de gelatine is opgelost. Schep de yoghurt erdoor. Voeg de helft van de aardbeien toe.
Verdeel de yoghurtroom over de timbaaltjes. Zet de vormpjes minimaal 4 uur in de koelkast afgedekt. Neem de panna cotta’s uit de koelkast en houdt de onderkant van de timbaaltjes al draaien 15 seconden onder de hete kraan. Stort de panna cotta’s op 4 borden. Verdeel de aardbeien, frambozen en bramen eromheen.
|