Broiche met gepocheerd ei

4 personen

Benodigdheden:

5 eieren
1 eetlepel citroensap
eetlepel witte wijnazijn
175 gram boter op kamertemperatuur
4 sneetjes briochebrood
4 plakjes gegrilde yorkham

Zo maak je het klaar:

Splits 1 ei. Meng de eidooier in een kom met het citroensap, 1 eetlepels azijn en 3 eetlepels water. Breng water aan de kook in een pan die iets kleiner is dan de kom. Zet de kom op de pan en klop tot een licht gebonden mengsel. Draai het vuur uit. Smelt 150 gram boter in een steelpan. Klop de gesmolten boter druppelsgewijs door het eiermengsel tot een gladde saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout. Houd de saus warm in de kom op de pan met warm water. Verhit 10 cm water in een lage, brede pan tot tegen de kook aan. Voeg 4 eetlepels azijn toe. Roer met een lepel van buiten naar binnen, steeds sneller tot je een draaikolk krijgt. Breek 1 ei boven de kolk. De draaikolk doet nu het werk: het eiwit draait vanzelf om de eidooier. Schep het ei na 3 minuten (zachte dooier) of 5 minuten (harde dooier) met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken op keukenpapier. Pocheer zo nog 3 eieren. Rooster de sneetjes brood in de broodrooster of grillpan. Laat iets afkoelen en besmeer met 25 gram boter. Beleg met een plak ham en een gepocheerd ei. Bestrooi met peper en zout en schep de saus erover.