Dikke pannenkoekjes

4 personen

Benodigdheden:

200 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
2 eieren gesplitst
500 ml melk
1 mespuntje zout
2 eetlepels vloeibaar bakproduct
50 gram geraspte oude kaas
1 eetlepel gembersnippers op siroop

Zo maak je het klaar:

Vermeng het bakmeel met de bakpoeder. Klop het eigeel los met de melk en klop dit door het bakmeel tot een glad beslag. Klop in een schone kom de eiwitten stijf met een snufje zout en schep deze voorzichtig door het beslag. Verwarm een grote pan met antiaanbaklaag en vet deze in met een kwastje bakproduct. Schep steeds 2 of 3 bergjes beslag in de pan. Bestrooi ze met een beetje kaas en een paar snippers gember en laat ze op lage stand garen tot er belletjes verschijnen aan de oppervlakte. Draai de pannenkoekjes om met een spatel en bak ze nog een paar minuten bruin aan de andere kant.