Aardappel hamschotel

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

1,2 kilo aardappelen
750 gram champignons
½ bosje tijm
1 ui
2 eetlepels olie
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
4 eieren
1 mespuntje nootmuskaat
375 ml melk
150 gram jonge belegen kaas
200 gram gekookte ham

Zo maak je het klaar:

Zo maak je het klaar: Was de aardappelen en kook ze ± 20 minuten met de deksel op de pan. Laat ze schrikken, schil ze en laat de aardappelen afkoelen. Maak de champignons schoon en snijd deze in schijfjes. Was de tijm en trek de blaadjes van de takjes, op een paar na. Pel en snipper de ui. Fruit de uisnippers in 2 eetlepels hete olie, voeg de champignons toe. Bak de champignons ± 10 minuten op een hoog vuur tot dat het vocht verdampt is. Breng het op smaak met de tijm, zout en peper. Kluts de eieren en de melk. Breng het op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Rasp de kaas, snijd de aardappelen in partjes. Leg de aardappelen, champignons, de ham en 2/3 van de geraspte kaas laag voor laag in een met olie ingestreken ovenschaal. Giet een beetje van de eimelk over elke laag. Sluit a met een laag aardappelen en bestrooi deze met de rest van de kaas, Bak de ovenschotel in ± 40 minuten op 175°C. Garneer met de rest van de tijm