Andijvie ham kaas schotel met brood

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

1 stokbrood
250 gram achterham
3 eetlepels olijfolie
1 rode ui
1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden
3 tomaten
400 gram andijvie
175 gram gemalen oude kaas

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het stokbrood in sneetjes van ±1½ cm. Snij de ham in reepjes.

Schenk de olie in de ovenschaal en meng de Provençaalse kruiden, met zout en peper naar smaak. Maak de ui schoon en snij deze in ringen. Was de tomaten en snij deze in plakjes.

Voeg de ui, tomaten, andijvie en de ham en roer dit goed door elkaar.

Stop het stokbrood er dakpansgewijs tussen. Bestrooi het met kaas en zet de schaal in het midden van de oven. Bak de ovenschoten in ± 25 minuten goudbruin.