Appel jachtschotel

4 personen

(hoofdgerecht)

 Benodigdheden:

800 gram kruimige aardappelen
50 gram boter
500 gram rundergehakt
2 uien gesnipperd
1 prei gewassen en in halve ringen
250 gram champignons in kwarten
1 blikje tomatenpuree
1 eetlepel worcestershiresaus
2 theelepels gedroogde tijm
4 appels

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 minuten gaar.

Verhit 25 gram boter in een hapjespan en bak het gehakt in 5 minuten rul. Voeg de ui, prei en champignons toe en bak 4 minuten mee. Voeg de tomatenpuree, worcestershiresaus en tijm toe en verwarm nog 2 minuten Schep in de ingevette ovenschaal.

Giet de aardappelen af, maar vang 100 ml kookvocht op. Stamp de aardappelen met het kookvocht en de rest van de boter tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd 2 appels in kwarten, schil ze, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Meng door de puree. Verdeel de puree over het gehakt.

Boen de laatste 2 appels schoon en snijd de ongeschilde appels overdwars in plakjes van 2 mm. Verwijder alleen de pitjes, het klokhuis wordt zacht in de oven. Leg de plakjes dakpansgewijs op de puree. Bak de appeljachtschotel in de oven in ± 25 minuten goudbruin.