Aardappel paprikaschotel met varkensfilet

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

250 gram sjalotjes
2 rode paprika’s
700 gram krieltjes
1 eetlepel rozemarijn
7 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
1 komkommer
30 gram gemarineerde varkenshaas a la minute

Zo maak je het klaar:

Oven op 225 ºC voorverwarmen. Sjalotten pellen en halveren. Paprika's schoonmaken en in stukken snijden. Krieltjes, sjalot, paprika, rozemarijn en 4 el olie omscheppen en in grote platte ovenschaal of op bakplaat scheppen. Geheel in 20 minuten gaar bakken, af en toe omscheppen. Van rest van olijfolie, citroensap, zout en peper dressing kloppen. Komkommer wassen en in plakjes snijden. Dressing erdoor scheppen. In koekenpan filetlapjes in marinade in 1 minuut per kant bruin en gaar bakken. Aardappel-paprikaschotel met varkensfiletlapjes en komkommersalade serveren.