Aardappel gehaktschotel

2            personen

Benodigdheden: 

4 vastkokende aardappelen geschild en in blokjes
8 eetlepels olijfolie of arachideolie
300 gram rundergehakt
1 theelepel paprikapoeder
1 eetlepel gedroogde Provençaalse of Italiaanse kruiden
2 teentjes knoflook fijngehakt
2 preien in ringen
1 winterwortel of 200 gram waspeen in dunne plakjes of reepjes
100 gram champignons schoongemaakt
100 gram belegen kaas

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 200°C.

Kook de aardappelblokjes in ± 5 minuten en giet ze af.

Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin het gehakt met de paprikapoeder, zout en peper rul. Meng de Provençaalse kruiden en de knoflook door de rest van de olie.

Vet een ovenschaal in met boter. Schep de aardappelblokjes op de bodem van de ovenschaal en verdeel het gehakt erover.

Meng de prei met de wortel en verdeel over het gehakt.

Halveer de champignons eventueel en steek ze tussen het wortel-preimengsel. Giet de kruidenolie erover.

Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak in ± 15 minuten in het midden van de oven.

Bestrooi de schotel met kaas en zet zonder folie nog ± 10 minuten terug in de oven tot dat de kaas gesmolten is.