Broccoli soufflé met saucijzen

4 personen

Benodigdheden:

600 gram broccoliroosjes
700 gram voorgekookte krieltjes
200 gram cherrytomaatjes
1 zakje besciamella (Italiaanse saus)
500 ml melk
4 eieren
3 eetlepels mosterd
150 gram geraspte kaas
2 eetlepels boter
2 saucijzenworsten
3 eetlepels grove mosterd

Zo maak je het klaar:

Was de broccoliroosjes en kook ze in ± 3 minuten beetgaar en spoel de broccoli af met koud water. Was en halveer de krieltjes. Was en halveer de cherrytomaatjes en schep ze met de broccoli en de krieltjes in een ovenschaal. Bereid een saus van de besciamella met de melk volgens de gebruiksaanwijzing. Splits de eieren en meng de ei dooiers met de mosterd en de helft van de geraspte kaas dor de saus.

Klop de eiwitten met een beetje zout stijf. Verdeel eerst het eiwit en daarna de saus de rest van de kaas over de groenten. Laat de groenten in de voorverwarmde oven op 200°C. (hete lucht 180°C)  ± 40 minuten souffleren.

Verhit de boter en bak de worsten hierin. Roer de laatste 5 minuten van de baktijd de grove mosterd erdoor. Serveer dit bij de broccoli soufflé.