Boerenkoolschotel

4 personen

Benodigdheden:

1 kilo aardappelen
500 gram boerenkool
125 gram spekblokjes
2 uien
1 blik hotdogs
8 augurken in plakjes
200 ml melk
50 gram geraspte kaas

Zo maak je het klaar:

Schil en was de aardappelen. Snij de aardappelen in vieren en kook ze gaar. Kook de boerenkool ± 15 minuten.
Pel de ui en snipper deze. Bak de spekjes uit en voeg de ui toe en bak deze goudbruin.
Warm de oven voor op 180°C.

Giet de boerenkool af en schep de ui, spekjes met bakvet erdoorheen. Schep het geel in de ovenschaal. Halveer de hotdogs en de augurken in de lengte en leg ze om en om op de boerenkool. Stamp de aardappelen tot puree, roer de melk erdoor en maak het op smaak af met zout en peper.
Verdeel de aardappelpuree over de boerenkool, strijk de puree glad en strooi de kaas erover. Zet de schaal ± 30 minuten in de oven tot de kaas goudbruin kleurt.