Bladerdeegpakketjes met zuurkool en rookworst

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

2 eetlepels olijfolie
1 ui gesnipperd
500 gram zuurkool uitgelekt
½ eetlepel mide paprikapoeder
100 ml appelsap
8 plakjes bladerdeeg uit de diepvries ontdooid
1 magere rookworst in plakjes
2 eetlepels melk

Zo maak je het klaar:

Ontdooi het bladerdeeg.

Fruit de ui in een hapjespan met olijfolie zachtjes glazig.

Laat de zuurkool uitlekken.

Bak de 275zuurkool en paprikapoeder 1 minuut mee.

Voeg het appelsap met wat zout en peper toe en smoor de zuurkool 15 minuten op zacht vuur, laat het vocht verdampen.

Verwarm intussen de oven voor op 200 °C.

Leg 4 plakjes bladerdeeg op de bakplaat en schep de zuurkool erop, laat 1 cm van de rand vrij.

Verdeel de plakjes worst over de zuurkool en dek het geheel af met weer een plakje bladerdeeg.

Bestrijk de randen van het deeg met een beetje water en druk de pakketjes goed dicht met een vork.

Bestrijk de bovenkant met melk en maak er met een appelboor een gaatje in.

Bak de pakketjes onder in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.