Bacon prei taart met kaas

4 personen

hoofdgerecht 

Benodigdheden:

25    gram boter
500    gram prei in smalle ringen
125    ml creme fraiche
1    mespuntje zout
1    mespuntje peper
½    theelepel kerriepoeder
100    gram bacon in plakjes
8    plakken filodeeg
1     ei losgeklopt
100     gram geraspte kaas
1     eetlepel arachideolie

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 200°C,

Verhit de boter of de olie en bak hierin op een hoge stand de prei in 2 minuten.

Voeg de crème fraîche toe en bak tot het vocht bijna verdampt is. Schep peper, zout en kerriepoeder erdoor.

Rooster de bacon licht in een droge hete koekenpan.

Snijd ± 8 c, brede repen uit de lappen filodeeg. Leg ze overlappend naast elkaar over de boden van een ingevette vorm en laat de overtollige deeglengte over de zijkant van de vorm hangen.

Schep het ei en de kaas door het priemengsel. Verdeel dit mengsel over de deegboden eleg de iets kleine gesneden bacon erop. Sla het overhangende deeg terug en dek de vulling ermee af.

Bestrijk de bovenkant met olie en bak de taart in het midden van de oven in ± 25 minuten lichtbruin.