Flammkuchen

4 personen

(bijgerecht)

Benodigdheden:

1 zakje droge gist
300 gram bloem
150 gram gekookte spek
125 ml crème fraîche
200 gram volle Franse kwark
1 mespuntje nootmuskaat versgeraspt
3 uien in dunne ringen

Zo maak je het klaar:

Meng de gist, bloem en 1 theelepel zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden en schenk er 150 ml lauwwarm water in. Kneed tot een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige, schone theedoek en laat het deeg 1 uur rijzen. Verwarm de oven voor op 250 °C. Snijd het spek in zo dun mogelijke reepjes. Rol het deeg met de deegroller op een met bakpapier beklede bakplaat uit tot een dikte van 1 cm. Meng de crème fraîche met de kwark en breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit mengsel over het deeg en bedek gelijkmatig met het spek en de ui. Bak de flammkuchen ± 15 minuten in het midden van de oven.