Gevulde paprika's uit de oven

4 personen

Benodigdheden:

4 rode paprika's
2 lente uitjes
2 teentjes knoflook
2 tomaten
3 eetlepels Becel voor koken
175 gram rundergehakt
1 bolletje mozarellakaas
dl groentebouillon
2 theelepels oregano
4 eetlepels ketchup

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de bovenkant van de paprika’s af (± 2 cm vanaf de steel) en snijd het vruchtvlees van de bovenkant in kleine blokjes. Haal de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd een dun plakje van de onderkant, zodat de paprika’s goed blijven staan. Snij de lente-uitjes in ringetjes en de knoflook en tomaten in kleine blokjes. Verwarm 2 eetlepels Becel voor koken, en roerbak hierin de groenteblokjes op een hoog vuur. Voeg na 3 minuten het gehakt toe en schep dit door het groentemengsel. Maak de vulling op smaak af met zout en peper en oregano. Vul hier de paprika’s mee en doe op iedere paprika een eetlepel ketchup. Smeer een ovenschaal in met Becel voor koken, zet de gevulde paprika’s erin en schenk de bouillon erbij. Plaats de paprika’s in het midden van de oven en laat ze in ± 25 minuten gaar worden.