Gevulde paprika’s (1)

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

4 rode paprika's
1 ui gesnipperd
3 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook fijngesneden
300 gram rundergehakt
300 gram minuut rijst
1 blikje maïs uitgelekt
1 eetlepel pikante paprikapoeder
1 rol bakpapier
1 braadslee

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de paprika's in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg de helften met de open kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat of braadslee. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en fruit de ui 3 minuten. Voeg de knoflook toe en fruit 1 minuut mee. Voeg het gehakt toe en bak in ±.3 minuten gaar en rul. Voeg de rijst en de maïs toe en breng op smaak met het paprikapoeder en peper en zout. Vul de paprika's met het mengsel en besprenkel met de rest van de olie. Bak in ± 20 minuten zacht en gaar.