Gevulde paprika's (2)

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

4 rode paprika's
1 takje peterselie
50 gram bloem
50 gram boter
3/4 liter volle melk
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
1 mespuntje nootmuskaat
400 gram Hüttenkase
150 gram geraspte kaas

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 175°C. Halveer de rode paprika's door de steel. Laat de steel zitten, verwijder de zaadlijsten en zaden. Leg de paprikahelften strak tegen elkaar in een ovenschaal waarin ze net passen.

Snijd het peterseliegroen zeer fijn.

Smelt de boter in een steelpan. Voeg de bloem erbij en roer het glad. Laat het mengsel 1 minuut pruttelen. Voeg er ongeveer 1/3 van de melk toe en blijf roeren, zodat de melk door de bloem wordt opgenomen. Voeg er al roerend weer een deel van de melk bij, roer de saus glad en breng het aan de kook. Voeg de rest van de melk toe en kook de saus 45 minuten zachtjes door. Breng de saus op smaak met peper, nootmuskaat en zout. Meng de Hüttenkäse met de geraspte kaas en vul hiermee de paprikahelften. Schenk ze daarna vol met de saus en schenk de rest van de saus eromheen. Zet de schaal midden in de oven en laat de parika's in 30 minuten gaar worden zodat de saus mooi goudbruin kleurt. Bestrooi de schotel met peterselie.