Jachtschotel (1)

4 personen

Benodigdheden:

1 kilo kruimige aardappelen
100 gram boter
1 kilo rundergehakt
3 uien in ringen gesneden
3 winterpenen in plakjes
1 prei in ringen gesneden
1 laurierblaadje
20 gram platte peterselie
200 ml runderbouillon van tablet
100 ml melk
3 eetlepels paneermeel
1 mespuntje nootmuskaat

Zo maak je het klaar:

Kook de aardappelen 20 minuten, Verhit ondertussen 25 gram boter in een pan en bak het gehakt in 5 minuten rul. Haal het vlees uit de pan. Bak de uien in het braadvet totdat ze glazig zij, Voeg de winterpeen en de prei toe. Laat het geheel ± 8 minuten stoven.

Verarm de oven voor op 190°C. Doe het gehakt bij de groente en breng het op smaak met zout en peper. Voeg het laurierblaadje, peterselie en de bouillon toe. Laat het op een laag vuur stoven.

Giet de aardappelen af. Verarm de melk met 50 gram boter. Schenk het bij de aardappelen en stamp de aardappelen tot een puree. Breng de puree op smaak met nootmuskaat, peper, en zout. Schep de puree in de braadpan op het vlees en de groente. Of doe alles in een ovenschaal.

Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven.