Jachtschotel met gehakt

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

750 gram kruimige aardappelen
3 eetlepels olijfolie
750 gram rundergehakt
300 gram ui
5 tenen knoflook
4 grote wortelen
200 gram zuurkool
2 eetlepels tomatenpuree
400 ml kippenbouillon
300 ml slagroom
2 eierdooiers
1 klontje boter om in te vetten
100 gram geraspte oude kaas

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 175° C. Schil de aardappel, kook ze beetgaar, giet af en laat uitstomen. Verhit een pan met de olie en bak het gehakt rul. Pel de uien en knoflook en snipper deze fijn. Snij de wortelen in grove stukken en voeg samen met de ui en knoflook toe aan het gehakt. Bak het geheel 5 minuten mee zonder te kleuren. Meng de zuurkool, tomatenpuree en kippenbouillon er doorheen en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat het 20 minuten sudderen. Voeg de slagroom toe, breng het geheel opnieuw aan de kook en haal de pan van het vuur. Zeef het vocht uit het gehakt, voeg het vocht toe aan de gekookte aardappelen en stamp de aardappelen fijn tot een gladde puree. Vet een ovenschaal in met boter en leg hier een laag puree op. Verdeel het groente- en vleesmengsel over de laag puree en bedek het geheel met een tweede laag puree. Bestrooi het geheel met de geraspte oude kaas en schuif het 25 minuten in de oven.