Kaas soufflé

4 personen

(bijgerecht)

Benodigdheden:

5 eieren gesplitst
80 gram boter
30 gram bloem
250 ml melk
150 gram geraspte kaas
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
1 mespuntje nootmuskaat

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 200°C. en vet een hoge ovenschaal in met boter. Laat in een pan de boter smelten en voeg de bloem toe. Blijf roeren tot het mengsel goudgeel is. Schenk er beetje bij beetje de melk bij en laat het mengsel een paar minuten pruttelen. Neem de pan van het vuur en voeg een voor een de eidooiers toe. Roer dan de geraspte kaas door de saus. Breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat. en laat het even afkoelen. Sla de eiwitten stijf en spatel het eiwit door de saus. Schenk het geheel in de ovenschaal en bak het in ± 30 minuten tot de soufflé goudbruin en gerezen is. Direct serveren.