Ovenschotel met aardappels en gehakt

4 personen

Benodigdheden:

750 gram aardappelen
1 theelepel komijn
2 grote uien
100 gram doorgeregen spek
1 vleestomaat
½ bakje peterselie
1 eetlepel olie
300 gram rundergehakt
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
1 eetlepel paneermeel
50 gram belegen Goudse kaas
30 gram boter
1 eetlepel tomatenpuree

Zo maak je het klaar:

De aardappels wassen en in een pan met ruim water doen. De komijn toevoegen en de aardappels gaar koken.

De uien schoonmaken. De ene ui met spek fijnsnijden en de andere in ringen snijden De tomaten wassen zonder steel in dunne plakjes snijden. De peterselie wassen en fijn hakken.

De olie in een koekenpan verhitten de spekblokjes daarin bakken. De uien snippers bakken tot ze glazig zijn. Het gehakt toevoegen en bakken tot het rul is. Tomatenpuree, peterselie, zout, peper en paneermeel toevoegen en erdoor roeren. De kaas grof raspen. De aardappels schillen en in plakjes snijden. Met een dikte van ½ cm. De oven voorverwarmen op 220°C.

Een vuurvaste schaal invetten en de tomaten, de uien ringen en het gehakt in laagjes inleggen. Eindigen met een laagje aardappels. Kaas en botervlokjes erover verdelen. In de oven ongeveer 25 minuten bakken.