Ovenschotel met kip en andijvie

4 personen

Benodigdheden:

100 gram katenspek
500 gram kipfilet
2 theelepels Provençaalse kruiden
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
4 eetlepels olie
750 gram voorgekookte kriel aardappeltjes
½ dl slagroom
50 gram geraspte kaas

Zo maak je het klaar:

Snij het katenspek in reepjes en de kipfilet in blokjes. Snijden de andijvie in reepjes. Bestrooi de kip met de provinciale kruiden, peper en zout. Bak in de wok katenspek en kipfilet in de olie op een hoog vuur bruin. Temper het vuur en laat nog ± 5 minuten doorbakken. Schep de kip en spek uit de pan. Verhit nog 2 eetlepels olie in de wok en bak de aardappeltjes op hoog vuur omscheppend bruin. Verwarm de oven op 200°C. Temper het vuur en bak de aardappeltjes ± 10 minuten. Schep ze daarna uit de pan. Bak de andijvie op hoog vuur in de wok tot deze is geslonken. Voeg de kip, katenspek en aardappeltjes toe en laat het mengsel door en door warm worden. Breng op smaak met zout en peper. Doe het in een ovenschaal. Meng de slagroom met de kaas en verdeel dit aan de bovenkant. Zet de schaal 15-20 minuten in de oven totdat de kaas goudbruin is.