Ovenschaal met tuinbonen

4 personen

Benodigdheden:

1 ui
400 gram runder riblappen
1 eetlepel olie
1 zakje taco seasonix
1 blikje tomatenpuree
1 pot tuinbonen extra fijn
600 gram aardappelen in plakjes
1 eetlepel mosterd
1 pakje Monchou voor pan & oven
50 gram geraspte kaas

Zo maak je het klaar:

Pel en snipper de ui. Snij het vlees in flinke dobbelstenen. Verhit de olie en fruit de ui al omscheppend goudgeel en glazig. Voeg het vlees toe en bak het bruin. Schep er de seasonmix, tomatenpuree en 1½ dl water door en breng het aan de kook. Stoof het vlees op een laag vuur gaar in ± 2½ uur. Verwarm de oven voor op 220° C. Laat de tuinbonen goed uitlekken. Schep de tuinbonen door het vlees en vermeng het over de bodem van de ingevette ovenschaal. Dek het af met de aardappelplakjes en bestrijk ze dun met mosterd. Schenk de inhoud van het pakje monchou pan & oven erover. Bestrooi de schotel met de geraspte kaas. Laat het gerecht in de voorverwarmde oven in ± 30 minuten gaar en goudbruin worden .