|
Ovenschotel met rookworst en courgettes
4 personen
Benodigdheden:
2 |
courgettes |
1 |
rookworst |
800 |
gram voorgekookte aardappelschijfjes |
1 |
dl room |
1 |
flink glas witte wijn |
1 |
ei |
1 |
gesnipperd teentje knoflook |
½ |
zakje geraspte kaas |
1 |
mespuntje zout |
1 |
mespuntje peper |
Zo maak je het klaar:
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een brede platte ovenschaal in met boter.
Snijd de rookworst en de courgettes in plakjes.
Leg de helft van de plakjes van de courgettes op de bodem van de schaal.
Leg hierop de plakjes rookworst en daarna de aardappelschijfjes.
Hierna weer een laagje courgettes.
Meng in een kom de room, witte wijn, ei, knoflook, zout en peper goed door elkaar.
Schenk het mengsel over de schotel. Dek de schotel af met aluminiumfolie, en zet hem in het midden van de oven.
Laat het gerecht ± 45 minuten bakken, haal het folie er af en strooi nu de geraspte kaas over de laag courgettes. Zet de schaal terug in de oven en laat deze nog ± 10 minuten in de oven staan.
|