Ovenschotel kip
4 personen
Benodigdheden:
4 |
kippenbouten |
4 |
eetlepels bloem |
4 |
eetlepels olijfolie |
2 |
stengels bleekselderij |
250 |
gram winterpeen |
1 |
ui |
2 |
teentjes knoflook |
400 |
ml rode wijn |
400 |
gram tomatenblokjes |
1 |
kippenbouillontablet |
2 |
laurierblaadjes |
3 |
eetlepels selderie |
Zo maak je het klaar:
Bestuif de kip met de bloem en bestrooi het met zout en peper. Verwarm de olie in een braadpan
en bak het vlees ± 10 minuten op middelhoog vuur rondom aan. Maak de bleekselderij schoon en snij
deze fijn. Doe dit ook met de winterpeen ui en knoflook. Voeg dit dan toe bij het vlees.
Verwarm de oven op 180°C. Schep alles in de braadslee of ovenschaal.
Schenk de wijn erbij en laat dit tot de helft inkoken. Voeg de tomatenblokjes het bouillontablet
en de laurierblaadjes toe en verwarm tot het tables is opgelost. Schenk het mengsel bij de kip en de
groenten en schep het om. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet hem ± 1 uur in de oven. Schep af en toe om.
Bestrooi de kip vlak voor het serveren met selderie.
|