Ovenaardappelen met braadworst

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden: 

1 kilo vastkokende aardappelen schoongeboend
3 tenen knoflook
4 braadworsten in stukken
15 gram rozemarijn
3 eetlepels olijfolie
600 gram broccoli

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de ongeschilde aardappelen in kwarten en kook ze 10 minuten in water met zout. Giet af en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de tenen knoflook op een werkblad. Leg het lemmet van een keukenmes erop en duw krachtig op het mes zodat de tenen deels openbarsten (kneuzen). Leg de braadworsten met de knoflook en rozemarijn tussen de aardappelen. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en zout. Schep om en bak in ± 40 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Schep elke 10 minuten om. Kook aan het eind van de oventijd de broccoli in 5 minuten in water met zout beetgaar. Serveer bij de ovenschotel.