Provençaalse groenteschotel uit de oven

 4 personen

Benodigdheden:

½ rode paprika
½ gele paprika
½ groene paprika
1 kleine aubergine
1 kleine courgette
2 rode uien in vieren gesneden
1 bosuitje grof gesneden
20 champignons in vieren
1 teentje knoflook in dunne plakjes
1 mespuntje tijm
2 gekookte aardappelen in partjes
1 theelepel fijngehakte rozemarijn
4 eetlepels olijfolie
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper

Zo maak je het klaar:

Snijd de paprika's in vieren en verwijder de zaadlijsten en de steel. Snijd ze nu in grove stukken. snijd de aubergine en courgette in plakken. doe dit samen in een grote kom en voeg de uien, aardappels, knoflook, lente ui en champignons erbij. Kruid de groente met zwarte peper, grof zeezout, tijm en rozemarijn. Schep de olijfolie er overheen en meng alles goed door elkaar. verdeel de groenten in een ruime ovenschaal en laat het geheel gedurende 30 tot 45 minuten in een voorverwarmende oven bakken totdat de groente beetgaar zijn. (af en toe controleren of het niet te hard gaat en regelmatig omscheppen. De groenten kunt u als hoofdgerecht eten met bijv. pasta. ook kunt u de groenten als bijgerecht serveren.