Peer met parmezaan en parmaham

4 personen

(voorgerecht)
 
Benodigdheden:

4 rijpe handperen
75 gram boter
8 plakken parmaham
2 lente-uitjes in ringen
100 gram geraspte Parmezaanse kaas

Zo maak je het klaar:

Was de peren. Halveer ze in de lengte en snijd het klokhuis eruit. Smelt de boter. Verwarm de ovengrill. Bestrijk de snijkanten van de peren met de gesmolten boter. Leg ze op de bolle kant op de bakplaat. Rooster ze in ± 5 minuten onder de grill tot ze aan de bovenkant goudbruin zijn. Rooster intussen de ham in een droge hete koekenpan. Bak de bosui in de rest van de boter en voeg 6 plakken in stukjes gesneden ham toe. Schep deze vulling in de peerholtes. Strooi de kaas erover en smelt deze even onder de grill. Serveer de peren met de rest van de geroosterde hamplakjes erbij. Lekker met donkerbruin brood en honing.