Plaattaart met courgette en tonijn

4 personen

(hoofdgerecht)  

Benodigdheden:

2 courgettes
2 eetlepels olie
2 uien in halve ringen
2 theelepels gedroogde oregano
1 blikje tomatenpuree
1 blikje tonijnstukken in water
8 plakjes deeg voor hartige taart (ontdooid)
2 eieren
125 ml slagroom
100 gram verse roomkaas met kruiden

Zo maak je het klaar:


Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de courgettes met een grove rasp. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui met de oregano en tomatenpuree op laag vuur 5 minuten. Laat de tonijn uitlekken.
Leg ondertussen de plakjes deeg in een rechthoek op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze elkaar iets overlappen en druk aan. Vouw de zijkanten van de deeglap om tot een opstaand randje.

Klop de eieren los met de slagroom. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem het ui-mengsel van het vuur en schep de courgette en tonijn erdoor. Verdeel over het deeg. Schenk het eimengsel erover. Verdeel de roomkaas erover. Bak de plaattaart in ± 45 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Serveer warm, lauw of koud.