Spruiten ovenschotel
4 personen
Benodigdheden:
750 |
gram aardappels |
700 |
gram schone spruiten |
100 |
gram gerookte spekblokjes |
100 |
gram ossenworst |
2 |
eieren losgeklopt |
250 |
ml slagroom |
2 |
teentjes knoflook |
½ |
theelepel kerriepoeder |
1 |
mespuntje zout |
1 |
mespuntje peper |
Zo maak je het klaar:
Verwarm de oven voor op 220°C (hete lucht 200°C).
Schil de aardappels en zijn ze in dunne plakjes. Was en dep de aardappelplakjes droog. Kook de spruiten en de aardappel in ± 4 minuten. Giet de groente af en laat deze stomen totdat ze droog zijn. Bak de spekblokjes in een droge koekenpan krokant. Vet een ovenschaal in, schep de groenten in de schaal en verdeel de spekjes en de ossenworst erover. Klop de eieren los met de slagroom, pers de knoflookteentjes erboven uit en voeg de kerriepoeder toe.
Breng het geheel op smaak met zout en peper. Schenk het slagroommengsel erover en bak de spruitenschotel midden in de oven in ± 30 minuten gaar.
|