Spruitjesschotel met rookworst

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden:
 

750 gram spruitjes, schoongemaakt
3 eetlepels arachide of zonnebloemolie
1 ui of 2 sjalotjes gesnipperd
1 rode peper zonder zaadjes in stukjes
2 stengels bleekselderij in boogjes
1 rookworst in plakjes
5 vellen filodeeg ontdooid
50 gram gesmolten boter

Zo maak je het klaar: 

Verwarm de oven voor op 220°C. Blancheer de spruitjes 3 minuten en giet ze af spoel ze om met koud water. Verhit de olie en fruit hierin de ui en rode peper. Voeg de bleekselderij en spruitjes toe en bak dit 3 minuten  mee. Meng de appel en rookworst erdoor en bak het geheel nog eens 3 minuten. Schep het gerecht in een ovenschaal. Spreid 2 vellen filodeeg over de schaal en bestrijk ze met de gesmolten boter. Doe er weer twee vellen bovenop en bestrijk deze met de gesmolten boter. Doe dit ook met het laatste vel. Vouw het overhangende deeg in de schaal . Zet de schaal in de oven en bak  de schotel in ± 15 minuten goudbruin.