Verstopte worstjes met aardappelpuree

 4 personen

Benodigdheden:

750 gram bloemige aardappelen
500 gram prei
400 gram knakworst uit blik
1 eetlepel zonnebloemolie
1 mespuntje zout
100 ml warme melk
4 eetlepels paneermeel
20 gram boter

Zo maak je het klaar:

Snijd de geschilde aardappels in stukken en de schoongemaakte prei in ringen. Laat de worst uit blik uitlekken in een vergiet. Smeer de boden van een vuurvaste schaal in met zonnebloemolie. Verarm, terwijl de aardappels koken, de oven voor op 190°C.
Kook de aardappels in gezouten water in ± 20 minuten gaar. Kook de prei in een tweede pan in ± 10 minuten gaar. Giet de aardappels en de prei af. Stamp de aardappels fijn en voeg tijdens het fijnmaken bij kleine beetjes tegelijk de warme melk toe. Wilt u een luchtige puree, klop hem dan even kort met een handmixer op.
Verdeel de uitgelekte prei over de bodem van een schaal. leg hier een laagje worstjes bovenop.
Dek deze af met een laag aardappelpure met paneermeel en leg hier en daar een vlokje boter. Zet de schaal ± 15 minuten in de oven.