Witlofrolletjes met ham en kaassaus

4 personen
 
Benodigdheden:  

8 struikjes witlof
10 gram boter
1 mespuntje zout
8 plakken gekookte ham
1 geraspte nootmuskaat

Voor de kaassaus:  

40 gram boter
40 gram bloem
½ liter melk
250 gerapte belegen kaas
1 mespuntje peper
1 mespuntje zout

Zo maak je het klaar:
 
Maak de struiken lof schoon. Smeer een rechthoekige ovenschaal dun met boter in.
Kook de struiken witlof in licht gezouten water in ± 12 minuten gaar. Maak intussen de kaassaus. Smelt de boter in de pan en roer de bloem erdoor. Voeg bij kleine beetjes tegelijk en steeds roerend de warm gemaakte melk toe. Roer dan de gerapte kaas door de saus. Breng de saus op smaak met peper en eventueel wat zout.

Laat de gekookte lof goed uitlekken. Wikkel elke struik in een plak ham. Leg de witlofrolletjes naast elkaar in de ovenschaal. Giet de kaassaus over de rolletjes. Zet de schaal enkele minuten onder de ovengrill. Als de saus hier en daar goudbruine plekjes vertoont is het gerecht klaar. Strooi er tenslotte een beetje geraspte nootmuskaat over. Eet aardappelpuree bij deze witlofrolletjes met kaassaus.