Zuurkooltaart met casselerrib

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden:

2 rode paprika's
250 gram bloem
125 gram boter in kleine blokjes
3 eieren
500 gram zuurkool
125 ml crème fraîche
1 eetlepel karwijzaad
1 rode ui in dunne partjes
2 eetlepels olijfolie
8 dikke plakken casselerrib

Zo maak je het klaar:  

Verwarm de oven voor op 225°C. en rooster de paprika's 20 minute tot het vel is zwartgeblakerd. Meng de bloem met een mespunt zout, boter, 1 ei en 2 eetlepels water en kneed het geheel tot een soepel deeg. Laat het deeg 30 minuten in de koelkast rusten. Laat de paprika's 10 minute afgedekt afkoelen. Verwijder het vel en zaadlijsten en snij de paprika's in lange repen.
Zet de oven op 200°C.  Meng de zuurkool met de crème fraîche, de rest van de eieren, karwijzaad, zout en peper. Rol het deeg uit tot een rode lap en bekleed daarmee de taartvorm.
Verdeel om en om het zuurkoolmengsel, de paprika en de ui over de tartbodem en besprenkel het met olie. Bak de taart in het midden van de oven in 45 minuten goudbruin.
Bestrijk de plakken casselerrib met olie en gril ze 3 minuten per kans. Serveer dit bij de taart.