Zuurkoolschotel met shoarmakruiden

 4 personen

Benodigdheden: 

1 zakje kruidenzuurkool
1 blikje ananas in stukjes
1 kilo aardappels
1 mespuntje zout
2 uien
theelepel boter of margarine
400 gram rundergehakt
theelepel shoarmakruiden
1 theelepel gemberpoeder
1 mespuntje peper
dl melk
2 eetlepels paneermeel
6 plakjes katenspek

Zo maak je het klaar:
 
Zuurkool en ananas in zeef laten uitlekken. Schaal invetten. Aardappels schillen, wassen en in stukken snijden. In een pan met weinig water en zout aardappels in ± 20 minuten koken. Uien pellen en fijn snipperen. In koekenpan 1 eetlepel boter verhitten. Ui in ± 3 minuten laten bakken. Gehakt al roerend in 5 minuten rul bakken. Shoarmakruiden en gemberpoeder erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Zuurkook en ananas over de bodem van de schaal verdelen. Gehakt op zuurkool en ananas scheppen. Aardappels afgieten. Melk en 1 eetlepel boter toevoegen en er puree van maken. Op smaak maken met zout en peper. Puree op gehakt scheppen. Bovenkant glad strijken, dun bestrooien met paneermeel en de rest van boter in klontjes verdelen. Oven voorverwarmen op 200°C. Schotel onafgedekt in midden van de oven ongeveer 30 minuten door en door warm laten worden. Plakjes spek over de schotel leggen en nog eens 10 minuten verwarmen.