Zuurkoolschotel met ananas

4 personen

Benodigdheden: 

kilo aardappelen
1 mespuntje zout
3 deciliter melk
50 gram boter
1 mespuntje zout
1 mespuntje nootmuskaat
250 gram gehakt
750 gram zuurkool
½ blik ananasschijven
1 eetlepel paneermeel

Zo maak je het klaar:

Zet de schoongemaakte en in stukken gesneden aardappelen op met weinig koken water en zout. Kook ze gaar in ½ uur. Giet ze af. Voeg melk en boter toe. Laat dit doorkoken. Stamp alles fijn. Breng de puree op smaak met peper en nootmuskaat. Bak het onder goed roeren lichtbruin en gaar. Kook ondertussen de zuurkool gaar met weinig water in ± ½ uur. Maak ze af met wat boter. Wrijf een vuurvaste schotel in met boter. Leg hierin achtereenvolgens een laagje puree, daarop zuurkool. Gehakt en dan ananas. Eindig als laatste weer met de puree. Zet de schotel in een warme oven (260°C) en laat er een bruin korstje op komen.