Bananensoes met warme chooladesaus 4 personen Benodigdheden:
Zo maak je het klaar: Breng 200 ml water met een snufje zout en de boter op middelhoge stand aan de kook. Voeg zodra de boter is gesmolten de bloem in e?e?n keer toe. Roer minimaal 2 minuten om het deeg te garen, tot het beslag in een bal van de bodem loslaat. Schep het beslag in een kom en laat al roerend afkoelen tot lauwwarm. Klop een voor een de eieren erdoor. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen. Vul de spuitzak met het beslag of gebruik eventueel 2 lepels. Verwarm de oven voor op 200ºC. Spuit of schep 8 ronde of ovale porties beslag op het bakpapier. Bak de soezen in de oven in 20-30 minuten goud- bruin en gaar. Zet de ovendeur op een kier en laat de soezen ± 15 minuten afkoelen. Neem dan uit de oven en laat geheel afkoelen.Verwarm de chocolade in de slagroom op een lage stand tot deze is gesmolten en roer goed door. Laat niet koken. Knip de soezen met een schone schaar horizontaal open en vul ze met plakjes banaan en een bol ijs. Doop het kapje van de soes in de chocoladesaus en zet deze op het ijs of overgiet de soes met de saus. Snijd de bananen in stukken en doe samen met de eieren en de kaneel in een hoge kom. Pureer met de staafmixer tot een glad mengsel. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en schep er 2 porties beslag van Ø 8 cm in. Bak de pannenkoekjes in ± 5 minuten goudbruin en gaar. Keer halverwege. Houd warm op een bord onder aluminiumfolie. Bak zo ook de rest van de pannenkoekjes. Hak de pecannoten grof en strooi over de pannenkoekjes.Verwarm de oven voor op 220°C. Pel de bananen en snijd ze in plakjes. Verhit de boter in een ovenbestendige koekenpan. Voeg 3 eetlepels suiker toe en roer tot het is opgelost. Bak de banaan 3 minuten op matig vuur. Meng in de kom de bloem, 1 eetlepel suiker en een mespuntje zout. Maak een kuiltje in het midden en voeg geleidelijk de eieren en de melk toe. Klop met een garde tot een glad beslag. Schenk het beslag over de bananen en zet de pan in de oven. Bak de pannenkoek in ± 20 minuten goudbruin. Serveer met honing en crème fraîche.
|