Flensje met kip, broccoli, maïs

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

300 gram kipfilet in blokjes
4 eetlepels olijfolie
400 gram broccoli in roosjes
300 gram bloem
4 maïseieren
500 ml halfvolle melk
1 blikje maïskorrels uitgelekt
125 ml crème fraÎche light

Zo maak je het klaar :

Bestrooi de blokjes kip met peper en zout. Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak de kip in ±10 minuten gaar. Kook ondertussen de broccoli in ±. 4 minuten beetgaar. Giet af. Meng de bloem met een mespunt zout. Maak een kuiltje in het midden en breek daar de eieren in. Voeg, al roerend met een garde, beetje bij beetje de melk toe en roer tot een glad beslag. Verhit wat olie in een koekenpan en bak in ± 4 minuten een dun flensje. Keer om als het beslag boven op het flensje is gestold en bak nog 2 minuten. Bak zo nog 7 flensjes. Houd warm onder aluminiumfolie of een grote deksel. Voeg de broccoli en de maïs toe aan de kip en verwarm nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Bestrijk de flensjes met crème fraîche en verdeel het kip-broccolimengsel erover. Vouw dubbel en serveer direct.