Oosterse pannenkoek met kip en taugé

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

100 gram bloem
250 ml melk
8 eieren losgeklopt
4 lenteuitjes in dunne ringen
250 gram kipfilet in dunne reepjes
1 eetlepel sambal
2 eetlepels zonnebloemolie
100 gram taugé gewassen en gedroogd
50 gram ongezouten pinda's
½ bosje koriander

Zo maak je het klaar:

Meng de bloem met een snufje zout en de melk tot een glad beslag. Klop de eieren erdoorheen. Roer de lente-/bosuitjes en versgemalen peper door het beslag. Laat ± 10 minuten rusten.

Schep de kipreepjes om met de sambal en 1 eetlepel van de olie en roerbak de kip in een paar minuten gaar. Verhit steeds een klein beetje van de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak 8 grote pannenkoeken. Schep de taugé door de kip en verdeel over de pannenkoeken. Klap de pannenkoeken dubbel en bestrooi met de pinda’s en koriander.