Poffertjes met garnalen en kruidenboter

6 personen

(voorgerecht)

Benodigdheden:

1 citroen
20 gram platte peterselie
200 gram boter
25 gram bieslook
½ pak poffertjesmix
400 ml volle melk
1 ei
200 gram Hollandse garnalen

Zo maak je het klaar:

Maak de citroen schoon en rasp de schil. Pers de vrucht uit. Snij de peterselie fijn en leg 1 lepel apart. Meng de peterselie, 125 gram boter, de citroenschil en de helft van de fijngesneden bieslook goed door elkaar.

Voeg de citroensap toe en maak het op smaak met zout en peper.

Rol de boter in de verhoudfolie op tot een worstje en draai de uiteinden dicht. Leg de boter in de koelkast, laat het minimaal een uur opstijven.

Verwarm de oven voor op 140°C. Smelt 25 gram boter in een steelpannetje. Meng de poffertjesmix, melk, het ei en een mespuntje zout tot een glad beslag. Voeg de rest van de bieslook en garnalen toe en meng dit goed door elkaar

Verhit de poffertjespan en vet in met wat boter. Schep het beslag in de holtes en bak de poffertjes in ± 3 minuten gaar. Keer halverwege. Bewaar de poffertjes afgedekt met aluminiumfolie in een schaal in de oven. Verdeel ze over 6 borden en serveer met een plakje kruidenboter. Bestrooi ze met peterselie.