Speculaaspannenkoekjes

10 stuks

Benodigdheden:

200 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
1 mespuntje zout
1 eetlepel speculaaskruiden
250 ml melk
3 eieren
1 vloeibaar bakprodukt

Zo maak je het klaar:

Zeef bloem, bakpoeder, zout en speculaaskruiden boven een kom en giet er al roerende de melk bij. Klop de eieren er een voor een goed door tot het beslag glad en zonder klontjes is. Laat het beslag 10 minuten rusten.

Verwarm een kleine pan met antiaanbaklaag tot hij goed heet is en vet in met een beetje vloeibare boter. Roer het beslag nog eens goed door en giet het in een maatbeker om het uitschenken in de pan gemakkelijker te maken. Giet een laagje beslag in de hete pan en laat op middelhoge stand gaar worden. Er verschijnen dan kleine luchtbelletjes op de pannenkoek.Draai de pannenkoek om en laat de andere kant nog even bruin bakken. Bak op deze manier de volgende pannenkoeken. Leg ze op een bord boven een pan met een laagje kokend water om ze warm te houden.

Ook lekker met een vulling van rozijnen, amandelen of stukjes amandelspijs!