Kippenpastei

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

1 schaal kipkluifjes
200 gram prei
1 citroen
300 gram kipfilet
3 eetlepels sojasaus
1 eetlepel vissaus
25 gram boter
2 eetlepels bloem
125 ml slagroom
100 ml droge witte wijn
2 theelepels gedroogde dragon
4 plakjes bladerdeeg
1 eierdooier losgeklopt

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 225 °C. Bestrooi de kipkluifjes met zout en peper naar smaak en rooster ze in een ovenschaal in 15 minuten goudbruin. Snijd het groen van de prei in grove stukken, het wit in dunne ringetjes. Rasp de gele schil van de citroen. Breng 1 liter water tegen de kook aan. Voeg de kipkluifjes, de kipfilet, het preigroen, de citroenrasp en de soja- en vissaus toe. Laat 15 minuten op laag vuur koken. Schep het vlees eruit en laat de bouillon op hoog vuur in ± 15 minuten inkoken tot een kwart. Zeef de bouillon.

Haal het vlees van de kipkluifjes en snijd de kipfilet in stukjes. Verhit de boter in een pan en fruit de preiringetjes ± 2 minuten. Strooi de bloem erover en meng tot een papje. Schenk beetje bij beetje de room erbij; voeg pas weer wat room toe als de vorige scheut door de bloem is gebonden. Voeg al roerend de bouillon en de wijn toe en laat 1-2 minuten doorgaren. Roer het vlees erdoor en breng op smaak met zout, peper en dragon.

Verwarm de oven voor op 225 °C. Verdeel de pasteivulling over de vier ovenschaaltjes. Dek elk schaaltje af met een plakje deeg en druk met een vork de randjes rondom vast. Splits het ei, klop de eidooier los en bestrijk het deeg ermee. Bak de kippenpasteitjes in het midden van de oven 15-20 minuten.

U kunt de vulling van de kippenpasteitjes 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bak de pasteitjes op de dag zelf af.