Kalfsvleesragout met champignons en verse kruiden

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

400 gram kalfslappen
4 dl bouillon
2 fijngesneden uien
250 gram champignons in vieren
30 gram boter
30 gram bloem
2 dl slagroom
2 eetlepels gehakte peterselie
2 eetlepels gesneden bieslook
1 eetlepel bleekselderij of gehakte kervel
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper

Zo maak je het klaar:

 De kalfslappen in dobbelstenen snijden en kruiden met peper en zout. De bouillon aan de kook brengen en hierin het kalfsvlees in  ± 20 minuten gaar maken Het vlees uit de bouillon nemen en apart houden. De bouillon laten afkoelen. De boter laten smelten in een braadpan en hierin de uien en de champignons licht aanbakken. Deze bestrooien met de bloem en goed door elkaar roeren. Dan de slagroom en de afgekoelde bouillon erbij gieten en weer aan de kook brengen. Zachtjes laten inkoken tot een als het ware dikke gebonden soep. Het vlees en de kruiden toevoegen. En zachtjes laten doorkoken. Op smaak controleren. Warm serveren met bijvoorbeeld rijst of pasteitjes van bladerdeeg..