Pasteitjes met kalfsragout

4 personen

Benodigdheden:

4 ragoutbakjes
200 gram kalfsvlees
1 ui
50 gram boter
½ eetlepel mosterd
30 gram bloem
4 dl wild fond
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
1 eetlepel cranberry's

Zo maak je het klaar:

Snijd het vlees in kleine blokjes. Snipper de gepelde ui. Verwarm de oven voor op de temperatuur die op de verpakking van de pasteibakjes staat vermeld. Verwarm de bakjes volgens de aangegeven tijd.

Bak de blokjes kalfsvlees in 20 gram boter in een koekenpan in ongeveer 15 minuten gaar. Voeg halverwege de baktijd de mosterd toe. Schep het vlees regelmatig om. Smelt de rest van de boter in een sauspan en bak hierin de uisnippers zacht en glazig. Voeg de bloem toe en laat dit mengsel al roerend 2 minuten op een laag vuur bakken. Roer nu beetje bij beetje en voortdurend roerend de warm gemaakte wildfond toe. Laat deze vrij dikke saus 2 minuten zachtjes pruttelen. Roer dan de blokjes kalfsvlees erdoor. Breng deze ragout eventueel op smaak met zout en peper en eventueel wat extra mosterd. Zet de in middels in de oven warm gemaakte  pastei bakjes op de borden. Schep de ragout in de bakjes en garneer met een paar cranberry's. Dien het gelijk op.