Pittige kippenragout

4 personen

Benodigdheden:  

1 theelepel chilipoeder
1 eetlepel gemalen koriander
2 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemberpoeder
½ theelepel kaneelpoeder
500 gram kipfilet
1 ui
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olie
1 dl volle yoghurt
½ eetlepel bloem
1 eetlepel citroensap
½ pakje gezeefde tomaten
200 ml slagroom
1 kippenbouillontablet

Zo maak je het klaar:

In kommetje chilipoeder, koriander, komijn, gemberpoeder en kaneelpoeder door elkaar roeren. Kipfilet in reepjes snijden. Ui en knoflook pellen en zeer fijn hakken. In pan olie verhitten. Ui en knoflook toevoegen en ± 1 minuut zachtjes bakken. Kruiden mengsel erdoor roeren en ± ½ minuut meebakken.

Kipreepjes erdoor scheppen en ± 4 minuten meebakken, af en toe omscheppen. Intussen yoghurt, en bloem door elkaar roeren. Yoghurtmengsel, citroensap, gezeefde tomaten en slagroom aan kip toevoegen. Bouillon tablet erdoor en verkruimelen. Geheel op zacht vuur afgedekt ± 15 minuten zachtjes laten sudderen.