Pasteitjes met zalmragout

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

2 doosjes pasteitjes
800 gram sperziebonen
1 dunne prei
2 blikje roze zalm
75 gram boter
75 gram bloem
1 pot visfond
1 paje Philadelphia Light bieslook (roomkaas)

Zo maak je het klaar:

Oven op 160 °C voorverwarmen. Sperziebonen schoonmaken en in 8 minuten beetgaar koken. Deksels van pasteibakjes lossnijden en pasteitjes in oven volgens gebruiksaanwijzing verwarmen. Prei schoonmaken en in zeer dunne ringetjes snijden. Zalm laten uitlekken, graatjes en velletjes verwijderen en met vork zalm losmaken. In sauspan boter smelten. Bloem erdoor roeren en al roerende nog 1 minuut zachtjes bakken. Visfond erbij schenken en blijven roeren tot gladde saus ontstaat. Roomkaas toevoegen en mengen. Zalm en prei erdoor scheppen. Ragout met zout en peper op smaak brengen. Pasteibakjes over vier borden verdelen, ragout erin en erover scheppen en afdekken met dekseltjes. Met sperziebonen serveren.