Bruine bonenschotel met wintergroente

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

7 eetlepels arachide olie of olijfolie
1 winterwortel schoongemaakt en in blokjes
2 rode uien in partjes
1 prei in brede ringen
½ knolselderij in blokjes
½ eetlepel chili of paprikapoeder
150 ml groente of kruidenbouillon
1 blik bruine bonen afgespoeld en uitgelekt
200 gram kastanjechampignons schoongemaakt en gehalveerd
4 sneetjes niet te vers bruin brood in blokjes
2 teentjes knoflook fijngehakt
1 eetlepel verse tijmblaadjes of 2 eetlepels gehakte peterselie

Zo maak je het klaar:

Verhit 4 eetlepels olie en roerbak hierin de wortel, ui, prei en knolselderij 10 minuten. Bestrooi met chilipoeder, giet de bouillon erbij en gaar 10 minuten. Schep de bonen erdoor en verwarm zonder te koken. Bak de champignons in 1 eetlepel olie met zout en peper en schep ze door de schotel. Rooster de broodblokjes met de knoflook in de rest van de olie. Strooi ze met de tijm of peterselie over de bonenschotel. Lekker met piccalilly en zilveruitjes.