Geroerbakte spruitjes met curry

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

300 gram basmatirijst
3 eetlepels zonnebloemolie
2 uien in halve ringen
1 teentje knoflook fijngesneden
3 eetlepels milde currypasta
500 gram spruitjes
400 gram tomatenblokjes
4 eetlepels amandelschaafsel
4 eetlepels Griekse yoghurt

Zo maak je het klaar:

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit ondertussen de olie in de hapjespan en ruit de ui ± 3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut mee. Doe de spruitjes erbij en bak het geheel nog eens 2 minuten op een hoog vuur. Voeg de tomatenblokjes er bij en laat het geheel afgedekt 8 minuten koken.

Bak ondertussen het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in ± 3 minuten goudbruin. Laat het amandelschaafsel afkoelen op een bord.

Voeg de yoghurt toe aan het spruitjes mengsel en warm het kort door. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Serveer de spruitjes met de rijst en bestrooi het met het amandelschaafsel.