Geroerbakte kip met groentemie

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

2 winterwortels geschild
1 courgette
1 eetlepel arachideolie of zonnebloemolie
2 eetlepels Thaise rode currypasta
400 gram kipfilet in gelijke stukken
2 preien in dunne repen
50 gram ongezouten cashewnoten of pinda's grof gehakt
1 eetlepel olie
6 takjes koriander grof gehakt

Zo maak je het klaar:

Schil de winterwortels met een kaasschaaf in de lengte in linten en snijd de linten in dunnere repen. Doe hetzelfde met de courgette. Breng een grote pan met ruim water en zout aan de kook. Verwarm de olie in een wok en fruit de currypasta al roerend 1 minuut. Voeg de kipfilet toe en bak deze op een lage stand om en om gaar en bruin in ± 15 minuten. Blancheer intussen alle groenten in één keer 30 seconden in het kokende water en giet ze af. Hussel de groenten door elkaar met de olie en verdeel ze in mooie bergjes over 4 borden. Snijd de kipfilets in plakken en leg ze op de groenten. Bestrooi het gerecht met de pinda’s en koriander. Lekker met rijst.