Groentewok met gele rijst

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

250 gram gele rijst
500 gram bloemkool of broccoli in kleine roosjes
4 eetlepels wokolie of arachideolie
1 ui gesnipperd
2 teentjes knoflook fijngehakt
1 rode paprika zonder zaadjes in reepjes
200 gram champignons in vieren
1 bosje bladselderij
4 eetlepels chilisaus

Zo maak je het klaar:

Kook de rijst. Kook de bloemkoolroosjes ± 2 minuten, giet af en spoel er koud water over. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de ui en knoflook ± 2 minuten. Schep de paprika erdoor en roerbak ± 2 minuten. Voeg de bloemkool en champignons toe en roerbak ± 3 minuten. Schep de helft van de bladselderij en de chilisaus erdoor. Serveer de groentewok met de gele rijst en bestrooi met de rest van de bladselderij.