Hollandse roerbakgroente met kipfilet

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:  

300 gram winterpeen geschild
300 gram knolselderij geschild
400 gram kipfilet in blokjes
2 eetlepels vloeibaar bakproduct
400 gram champignons schoongemaakt
1 bosuitje grof gehakt
½ bos bladselderij grof gehakt

Zo maak je het klaar:

Snijd de winterpeen en knolselderij in gelijke stukken. Breng water met zout aan de kook en blancheer hierin de peen en knolselderij ± 2 minuten. Giet de groenten af en laat uitlekken in een vergiet. Bestrooi de kipfilet met zout en versgemalen peper. Verhit het bakproduct en roerbak de kipfilet ± 2 minuten op een hoge stand. Voeg de wortel en knolselderij toe en roerbak ± 5 minuten op een lage stand. Voeg de champignons en bosui toe en roerbak nog ± 2 minuten op een hoge stand. Breng eventueel op smaak met zout en versgemalen peper en bestrooi het gerecht met de selderij. Lekker met aardappelpuree of rijst.